Kinizsis diákok ismerkedése Erdéllyel

Kinizsis diákok ismerkedése Erdéllyel

Két vélemény egy lelkületben

2019. június 20. - Kinizsi Gimnázium

 

2019.március 15.

Nem sok dologban más az ottani magyarok között a különbség, de ami igen az nagyon elgondolkodtatott. Például az, hogy az erdélyi magyarság sokkal jobban tiszteli az ünnepeket mint mi. Ott is felöltöznek népviseleti ruhákba mint itt, de mégis van eltérés a kettő között az, hogy őket meg sem kell kérni, hogy felvegyenek egy népviseleti ruhát. Saját akaratukból csinálják.

Mi természetesnek vesszük manapság, hogy volt egy igazi Magyarország és el lettek csatolva területek, de csak azért, mert azt gondoljuk, hogy mivel mi nem lettünk elcsatolva, ezért ránk nincs hatással. Az ember megszokottnak vagy természetes dolognak veszi, amije van, amíg el nem veszíti. Lehet azért emlékeznek meg jobban ilyenkor Március 15-re, mert ők el lettek véve tőlünk.

Gombár Richárd 9a

1_unnepi_musor.jpg

Attól volt nekem lenyűgöző az Ünneplés, hogy sokkal nagyobb ünnepnek élik meg a március 15-öt mint itt Magyarországon! Szinte mintha karácsony lenne! Nekik sokat számít a március 15 ! Kicsit elszomorító, hogy akik nem az ,,anyaföldön" élnek, nagyobb ünnepet tartanak mint mi akik itt élünk! 

Kiss Dominik 10c

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinizsierdely.blog.hu/api/trackback/id/tr2514904476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása